My Image
 • Alt image
  Stacks Image 434998
  Alt image
  Stacks Image 434999

Stedet der minner for livet blir til. Her kan man nyte med høy eller lav puls.

Helt siden slutten av 1800 tallet har Gaustatoppen og området rundt hatt en magisk tiltrekningskraft på tilreisene både nasjonalt og internasjonalt.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1 883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca. 130 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein.

Alpint
Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser samt 2 parker, 3 barneområder og 4 flombelyste bakker. Lengste nedfart er 3,8 km, og potensiell fallhøyde er 1 650 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Se www.gausta.com/no/gausta-skisenter for mer info.

Langrenn
Til sesongen 2019-2020 ble Fase 2 av oppgraderingen av langrennsløypenettet bygget, og dette er en ny trasé på sørsiden av Kvitåvatn som i skrivende stund er ferdigstilt til vinterbruk. Sesongen 2018-2019 ble Fase 1 av prosjekter ferdigstilt, hvilket er langrennsspor mellom Gaustatoppen Naturpark, Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadion og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Se www.langrenngaustaomraadet.no for mer info.

Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustaområdet meget gode langrennsløyper. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. Løypeselskapet i Gaustatoppen preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen.

Et unikt utgangspunkt for friluftsliv hele året.
 • Missing image

  For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. I alpinanlegget finnes mange korte morsomme frikjøringslinjer. Egen billett kan kjøpes til banen som tar deg til Gaustatoppen. Herfra har du Sør-Norges mest unike frikjøring foran dine føtter. Parken er også verdt et besøk og ble utvidet i år med flere hopp og rails. Egen skicross bane finnes også. Dersom du ønsker andre typer aktiviteter er de islagte fossene i området fantastiske for isklatring, en aktivitet som gir store utfordring.

 • Missing image

  Over 85 km preparerte langrennsløypene i alle vanskelighetsgrader står til din disposisjon. Får du ikke nok i løpet av dagen kan du ta en tur i lysløypa om kvelden. Se tomtekart med langrennsløyper

 • Missing image

  Barnebakkene er tilpasset for nybegynnere og de yngste med et transportbånd og en tallerkenheis. I skiutleien får de minste låne gratis skiutstyr og hjelm. Heiskort er gratis (tom. 7 år).

 • Missing image

  Gaustatoppen har fantastiske topptur mulighete. mange fine renner innen stakeavstand i Vatnedalen. Gaustatoppen har utfordringer for skikjørere på alle nivåer. Den enkleste veien ned følger ruta opp. Tøffere nedkjøringer finnes langs eggen nordover fra tårnet. Der er det sju renner østover med variert vanskelighetsgrad og et gjennomsnittlig fall på underkant av 40 grader. Under optimale forhold er det mulighet til å stå på ski helt ned til Rjukan! Vi anbefaler å ta følge med kjentfolk de første gangene.

 • Stacks Image 434973

  Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å åpne tidlig hvert år og har gjennom de siste årene utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Gaustablikk Skisenter har i dag 12 heiser og 33 traseer fordelt på 550 høydemeter. Totalt har anlegget 32 km preparerte traseer hvorav den lengste er 3800 meter lang. Høyeste punkt ligger 1100 moh. Gaustablikk har også skiskole, skiutleie, stor varmestue med skikafe og afterski. Flere av nedfartene er flombelyst og holdes åpen for kveldskjøring.

Her har du et variert tur- og sykkelterreng rett utenfor døren, utsikt over vannet med bade-, fiske- og padlemuligheter.

Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også verdt å nevne at Unescos verdensarv nylig listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i nærområdet.

Vatnedalstjønn og Kvitåvatn ligger idyllisk til med flott utsikt mot Gaustatoppen. Her kan du ta deg en forfriskende dukkert eller prøve fiskelykken. Du kan også bruke dagen utpå vannet i båt. På Gaustablikk Høyfjellshotell har de utleie av både båt, kano og tråbåt.

Missing image


Tomteselger: Anders Claussen
Mob:+47 90 50 44 55
salg@kollengaustatoppen.no

Stacks Image 434707_46


Sem & Johnsen Nye Boliger
V/ Eiendomsmegler MNEF

Christopher Lejonberg
Mob:+47 47 37 10 31
cl@s-j.no


Forbehold om feil i prospekt, webside, annonser og illustrasjonstegninger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i byggetegninger og leveranse beskrivelse grundig. All annonsering og markedsføring av Kollen inklusiv illustrasjons tegninger og bilder er kun veiledende, og kan ikke anses som del av byggekontrakten. Det er kun selve byggekontrakten med vedlegg som er bindende til kjøpet.

© Wesiden er designet av JHelstad